Czekoladowe placuszki z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 gramów mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta cynamonu
  • Pół szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 opakowanie jagód Poltino

Sposób przygotowania:

  • Mąkę przesiać do miski i dodać mleko, kakao i cukier puder.
  • Całość zmiksować na jednolitą masę.
  • Dodać cynamon, połowę opakowania jagód i proszek do pieczenia, energicznie wymieszaj całość łyżką.
  • Smażyć małe naleśniczki na rozgrzanym na patelni oleju.
  • Podawać z dodatkiem jogurtu z odrobiną cukru waniliowego i pozostałą częścią jagód.

Smacznego 
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background