Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 300 gramów mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru pudru
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Szczypta cynamonu
- Pół szklanki mleka
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 opakowanie jagód Poltino
Sposób przygotowania:
- Mąkę przesiać do miski i dodać mleko, kakao i cukier puder.
- Całość zmiksować na jednolitą masę.
- Dodać cynamon, połowę opakowania jagód i proszek do pieczenia, energicznie wymieszaj całość łyżką.
- Smażyć małe naleśniczki na rozgrzanym na patelni oleju.
- Podawać z dodatkiem jogurtu z odrobiną cukru waniliowego i pozostałą częścią jagód.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0