Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 300 gramów mąki
- Półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
- 70 ml oleju
- 100 ml mocnej kawy
- 3 jajka
- pół szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 150 gramów czekolady gorzkiej
- 1 opakowanie malin Poltino
Sposób przygotowania:
- Do miski wlać ostudzoną kawę i dodać jajka, cukier, cukier waniliowy oraz olej.
- Całość zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
- W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.
- Powoli wlewać do niej mokre składniki, cały czas miksując.
- Po uzyskaniu gładkiej masy zacząć przekładać ją do papilotek na babeczki.
- Piec około 20 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.
- Gdy babeczki się upieką ostudzić je.
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Następnie zanurzać wierzch każdej z babeczek w czekoladzie i układać na wierzchu rozmrożone maliny.
- Odstawić na godzinę do zastygnięcia.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0