Czekoladowo - kawowe babeczki z malinami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 gramów mąki
  • Półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 ml oleju
  • 100 ml mocnej kawy
  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 150 gramów czekolady gorzkiej
  • 1 opakowanie malin Poltino

Sposób przygotowania:

  • Do miski wlać ostudzoną kawę i dodać jajka, cukier, cukier waniliowy oraz olej.
  • Całość zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
  • W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Powoli wlewać do niej mokre składniki, cały czas miksując.
  • Po uzyskaniu gładkiej masy zacząć przekładać ją do papilotek na babeczki.
  • Piec około 20 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.
  • Gdy babeczki się upieką ostudzić je.
  • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Następnie zanurzać wierzch każdej z babeczek w czekoladzie i układać na wierzchu rozmrożone maliny.
  • Odstawić na godzinę do zastygnięcia.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background