Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła + do posmarowania foremek
- 2 jajka
- 4 łyżki cukru
- łyżka mąki + do posypania foremek
- łyżka przyprawy do pierników
- szczypta soli
- szklanka malin Poltino
Sposób przygotowania:
- Foremki wysmarować dokładnie masłem i oprószyć mąką.
- Piekarnik i blaszkę do pieczenia nagrzać do temperatury 200˚C.
- Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej.
- Wymieszać na gładką masę.
- Jajka wbić do miski, dodać cukier i sól, krótko wymieszać rózgą na jednolitą masę, nie ubijać.
- Wsypać mąkę i przyprawę korzenną. Wymieszać i połączyć z roztopioną masą czekoladową.
- Masę wlać do przygotowanych foremek i wstawić na blaszkę do piekarnika.
- Piec przez 8 minut. Następnie wyjąć z piekarnika,
- odczekać 2 minuty i delikatnie wyłóż na talerzyki.
- Udekorować malinami.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0