Czekoladowy fondant z malinami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g masła + do posmarowania foremek
  • 2 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • łyżka mąki + do posypania foremek
  • łyżka przyprawy do pierników
  • szczypta soli
  • szklanka malin Poltino

Sposób przygotowania:

  • Foremki wysmarować dokładnie masłem i oprószyć mąką.
  • Piekarnik i blaszkę do pieczenia nagrzać  do temperatury 200˚C.
  • Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej.
  • Wymieszać na gładką masę.
  • Jajka wbić do miski, dodać cukier i sól, krótko wymieszać rózgą na jednolitą masę, nie ubijać.
  • Wsypać mąkę i przyprawę korzenną. Wymieszać i połączyć z roztopioną masą czekoladową.
  • Masę wlać do przygotowanych foremek i wstawić na blaszkę do piekarnika.
  • Piec przez 8 minut. Następnie wyjąć z piekarnika,
  • odczekać 2 minuty i delikatnie wyłóż na talerzyki.
  • Udekorować malinami. 
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background