Delikatne gnocchi dyniowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie dyni Poltino
500 gramów obranych ziemniaków
200 gramów mąki
pół łyżeczki curry
pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
jajko
sól i pieprz
 

Sposób przygotowania:

Dynie wyjąć z opakowania i rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Dołożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 35 minut. Gdy warzywa się upieką, wyjąć je z piekarnika i przestudzić. Następnie przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. W kolejnym kroku dodać jajko, curry, paprykę słodką mieloną oraz doprawić sola i pieprzem do smaku. Zagnieść jednolite ciasto.
Z gotowego ciasta odrywać po kawałku i rolować w wałek, a następnie odcinać mniejsze kawałki. Na górze każdego zrobić wzorek widelcem. Gotować w osolonej, wrzącej wodzie przez kilka minut, aż wypłyną na powierzchnię.
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background