Delikatne gnocchi dyniowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie dyni Poltino
  • 500 gramów obranych ziemniaków
  • 200 gramów mąki
  • pół łyżeczki curry
  • pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • jajko
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Dynie wyjąć z opakowania i rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  • Dołożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 35 minut.
  • Gdy warzywa się upieką, wyjąć je z piekarnika i przestudzić.
  • Następnie przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
  • W kolejnym kroku dodać jajko, curry, paprykę słodką mieloną oraz doprawić sola i pieprzem do smaku.
  • Zagnieść jednolite ciasto.
  • Z gotowego ciasta odrywać po kawałku i rolować w wałek, a następnie odcinać mniejsze kawałki.
  • Na górze każdego zrobić wzorek widelcem.
  • Gotować w osolonej, wrzącej wodzie przez kilka minut, aż wypłyną na powierzchnię.

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background