Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Półtorej szklanki płatków ryżowych
- 2 łyżki nasion chia
- 1 opakowanie ciasteczek owsianych bez cukru
- 1 szklanka czarnych porzeczek Poltino
- Pół szklanki mleka
- 1 szklanka jogurtu typu greckiego
- 2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
- Płatki ryżowe namoczcie w ciepłym mleku razem z nasionami chia.
- Następnie połączcie z jogurtem greckim.
- Ciasteczka zblendujcie i dodajcie do nich miód.
- Wymieszajcie.
- Ustawcie na talerzykach obręcze cukiernicze na babeczki i na dno każdej wyłóżcie masę z ciasteczek.
- Następnie dodajcie warstwę z czarnej porzeczki.
- Na wierzch połóżcie masę ryżową z chia.
- Całość posypcie lekko nasionami chia i udekorujcie np. plasterkiem kiwi.
- Wstawcie do lodówki na około 3 h.
- Po tym czasie deser jest gotowy.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0