Nasze sprawdzone przepisy
Delikatny sernik wypełniony jagodami
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 50 min
Czas całkowity: 70 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: W 1 porcji 325 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 761
0
Składniki:
- 2 opakowania jagód Poltino
- 6 jajek
- 1,5 kilograma twarogu na sernik
- 175 gramów drobnego cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
- Twaróg należy zmiksować, powoli dodając cukier.
- Następnie wsypać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, sól i ponownie wymieszać.
- Jagody lekko rozmrozić i dodać do twarogu.
- Całość delikatnie przemieszać szpatułką.
- Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia następnie przelać na niego masę.
- Delikatnie docisnąć.
- Sernik wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
- Piec przez około 50 minut z funkcją termoobiegu.
- Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozwolić sernikowi w nim stygnąć.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0