Delikatny sernik wypełniony jagodami

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 50 min
Czas całkowity: 70 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: W 1 porcji 325 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania jagód Poltino
  • 6 jajek
  • 1,5 kilograma twarogu na sernik
  • 175 gramów drobnego cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

  • Twaróg należy zmiksować, powoli dodając cukier.
  • Następnie wsypać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, sól i ponownie wymieszać.
  • Jagody lekko rozmrozić i dodać do twarogu.
  • Całość delikatnie przemieszać szpatułką.
  • Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia następnie przelać  na niego masę.
  • Delikatnie docisnąć.
  • Sernik wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
  • Piec przez około 50 minut z funkcją termoobiegu.
  • Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozwolić sernikowi w nim stygnąć.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background