Delikatny sernik wypełniony jagodami

0
Czas przygotwnia: 70 minut

Składniki:

2 opakowania jagód Poltino
6 jajek
1,5 kilograma twarogu na sernik
175 gramów drobnego cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
¼ łyżeczki soli
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Twaróg należy zmiksować, powoli dodając cukier. Następnie wsypać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, sól i ponownie wymieszać.

Jagody lekko rozmrozić i dodać do twarogu. Całość delikatnie przemieszać szpatułką.

Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia następnie przelać  na niego masę. Delikatnie docisnąć.

Sernik wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec przez około 50 minut z funkcją termoobiegu. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozwolić sernikowi w nim stygnąć.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.