Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Pół opakowania wiśni Poltino
250 gram serka mascarpone
1 szklanka wódki
Połowa tabliczki mlecznej czekolady
2 łyzki cukru pudru
Pół szklanki mleka
Szczypta cynamonu
Szczypta imbiru
250 gram serka mascarpone
1 szklanka wódki
Połowa tabliczki mlecznej czekolady
2 łyzki cukru pudru
Pół szklanki mleka
Szczypta cynamonu
Szczypta imbiru
Sposób przygotowania:
Wiśnie zalać szklanką wódki i odstawić na noc pod przykryciem.
Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać cukier puder, cynamon, mleko i imbir. Całość zmiksować do momentu powstania delikatnego kremu. Czekoladę zetrzeć na tarce. Do szklanki wyłożyć pierwsza warstwę masy mascarpone. Następnie wyłożyć pierwszą warstwę wiśni i posypać wiórkami czekoladowymi. Ponownie nałożyć mascarpone i wiśnie. Wierzch posypać reszta czekolady. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego :)
Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać cukier puder, cynamon, mleko i imbir. Całość zmiksować do momentu powstania delikatnego kremu. Czekoladę zetrzeć na tarce. Do szklanki wyłożyć pierwsza warstwę masy mascarpone. Następnie wyłożyć pierwszą warstwę wiśni i posypać wiórkami czekoladowymi. Ponownie nałożyć mascarpone i wiśnie. Wierzch posypać reszta czekolady. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0