Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Pół opakowania wiśni Poltino
- 250 gram serka mascarpone
- 1 szklanka wódki
- Połowa tabliczki mlecznej czekolady
- 2 łyżki cukru pudru
- Pół szklanki mleka
- Szczypta cynamonu
- Szczypta imbiru
Sposób przygotowania:
- Wiśnie zalać szklanką wódki i odstawić na noc pod przykryciem.
- Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać cukier puder, cynamon, mleko i imbir. Całość zmiksować do momentu powstania delikatnego kremu.
- Czekoladę zetrzeć na tarce.
- Do szklanki wyłożyć pierwsza warstwę masy mascarpone. Następnie wyłożyć pierwszą warstwę wiśni i posypać wiórkami czekoladowymi.
- Ponownie nałożyć mascarpone i wiśnie.
- Wierzch posypać reszta czekolady.
- Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0