Domowe racuchy z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka jagód Poltino
  • 250 gramów jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 170 gramów mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego jajka oraz cukier waniliowy.
  • Całość zmiksować. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.
  • Wymieszać do powstania jednolitej masy.
  • Na koniec dodać jagody i ponownie wymieszać.
  • Rozgrzać patelnie i wlać na nią 2 łyżki oleju.
  • Wykładać masę po 1 łyżce i smażyć, każda porcję na złoty kolor z obydwu stron.
  • Gotowe placki układać na papierowym ręczniku.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background