Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 szklanka jagód Poltino
250 gramów jogurtu naturalnego
2 jajka
1 opakowanie cukru wanilinowego
170 gramów mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Olej do smażenia
250 gramów jogurtu naturalnego
2 jajka
1 opakowanie cukru wanilinowego
170 gramów mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego jajka oraz cukier waniliowy. Całość zmiksować. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszać do powstania jednolitej masy. Na koniec dodać jagody i ponownie wymieszać.
Rozgrzać patelnie i wlać na nią 2 łyżki oleju. Wykładać masę po 1 łyżce i smażyć, każda porcję na złoty kolor z obydwu stron. Gotowe placki układać na papierowym ręczniku.
Smacznego :)
Rozgrzać patelnie i wlać na nią 2 łyżki oleju. Wykładać masę po 1 łyżce i smażyć, każda porcję na złoty kolor z obydwu stron. Gotowe placki układać na papierowym ręczniku.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0