Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka jagód Poltino
- 250 gramów jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 170 gramów mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Jogurt przełożyć do miski i dodać do niego jajka oraz cukier waniliowy.
- Całość zmiksować. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.
- Wymieszać do powstania jednolitej masy.
- Na koniec dodać jagody i ponownie wymieszać.
- Rozgrzać patelnie i wlać na nią 2 łyżki oleju.
- Wykładać masę po 1 łyżce i smażyć, każda porcję na złoty kolor z obydwu stron.
- Gotowe placki układać na papierowym ręczniku.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0