Domowe uszka z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • szklanka mąki
  • sól, pieprz
  • 400 gramów pieczarek Poltino
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

  • Mąkę wysypać na stolnicę.
  • Wbić jajko i stopniowo dodając wodę zagnieść ciasto pierogowe. 
  • Cienko rozwałkować, małą szklanką wykrawać kółeczka.
  • Cebule drobno posiekać.
  • Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebule.
  • Lekko ją zeszklić i dodać pieczarki.
  • Gdy ładnie się podsmażą doprawić solą i pieprzem.
  • Następnie przestudzić i całość lekko zblendować.
  • Po porcji farszu układać na każdym placuszki i zalepiać.
  • Przeciwległe końce pierożków zlepić, aby powstały uszka.
  • Gotować w posolonej wodzie, około 1 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
  • Podawać do pysznego i domowego barszczu czerwonego.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background