Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- szklanka mąki
- sól, pieprz
- 400 gramów pieczarek Poltino
- 2 cebule
- 1 jajko
- 3 łyżki masła
Sposób przygotowania:
- Mąkę wysypać na stolnicę.
- Wbić jajko i stopniowo dodając wodę zagnieść ciasto pierogowe.
- Cienko rozwałkować, małą szklanką wykrawać kółeczka.
- Cebule drobno posiekać.
- Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebule.
- Lekko ją zeszklić i dodać pieczarki.
- Gdy ładnie się podsmażą doprawić solą i pieprzem.
- Następnie przestudzić i całość lekko zblendować.
- Po porcji farszu układać na każdym placuszki i zalepiać.
- Przeciwległe końce pierożków zlepić, aby powstały uszka.
- Gotować w posolonej wodzie, około 1 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
- Podawać do pysznego i domowego barszczu czerwonego.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0