Nasze sprawdzone przepisy
Dyniowy sernik
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 70 min
Czas całkowity: 90 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: W 1 porcji 438 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 745
0
Składniki:
- 250 g herbatników
- 100 g masła
- 2 łyżki kakao
- 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
- 1 opakowanie dyni w kostce Poltino
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 250 ml śmietany 30 proc.
- 1 łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania:
- Herbatniki należy zmiksować, dodać roztopione masło, kakao, wymieszać.
- Wysypać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, ugnieść i wyrównać.
- Wstawić do lodówki na 30 minut.
- Twaróg, cukier, mąkę ziemniaczaną, cynamon i przyprawę do piernika zmiksować, aż składniki ładnie się połączą.
- Dodać puree wykonane z ugotowanej dyni i wymieszać.
- Następnie dodawać po jednym jajku, stale miksując, aż powstanie jednolita masa.
- Masę wylać na spód z herbatników. Wyrównać.
- Piec 60-70 minut w temperaturze 160°C.
- Następnie wystudzić.
- Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.
- Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
- Wykładać za pomocą szprycy cukierniczej na ostudzone ciasto.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0