Dyniowy sernik

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 70 min
Czas całkowity: 90 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: W 1 porcji 438 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 g herbatników
  • 100 g masła
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
  • 1 opakowanie dyni w kostce Poltino
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 250 ml śmietany 30 proc.
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

  • Herbatniki należy zmiksować, dodać roztopione masło, kakao, wymieszać.
  • Wysypać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, ugnieść i wyrównać.
  • Wstawić do lodówki na 30 minut. 
  • Twaróg, cukier, mąkę ziemniaczaną, cynamon i przyprawę do piernika zmiksować, aż składniki ładnie się połączą.
  • Dodać puree wykonane z ugotowanej  dyni i wymieszać.
  • Następnie dodawać po jednym jajku, stale miksując, aż powstanie jednolita masa.
  • Masę wylać na spód z herbatników. Wyrównać.
  • Piec 60-70 minut w temperaturze 160°C.
  • Następnie wystudzić. 
  • Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.
  • Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
  • Wykładać za pomocą szprycy cukierniczej na ostudzone ciasto. 

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background