Dżem z Czerwonej Porzeczki z Mrożonych Owoców

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: około 30 kcal na 20 gramów dżemu kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 500 g mrożonych czerwonych porzeczek marki Poltino
  • 300 g cukru
  • Sok z jednej cytryny
  • 100 ml wody

Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie owoców:
    Do garnka włóż mrożone czerwone porzeczki Poltino, dodaj wodę i sok z cytryny. Postaw na średnim ogniu i gotuj przez około 5-7 minut, aż owoce zmiękną i puszczą sok.

  • Dodanie cukru:
    Dodaj cukier do owoców i gotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 20-30 minut, aż dżem zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, aby zapobiec przypaleniu.

  • Sprawdzanie konsystencji:
    Aby sprawdzić, czy dżem jest gotowy, nałóż małą łyżeczkę dżemu na talerzyk i odstaw na chwilę do ostygnięcia. Jeśli po przeciągnięciu palcem przez środek pozostanie ślad, oznacza to, że dżem jest gotowy.

  • Przelewanie do słoików:
    Gorący dżem przelej do wyparzonych, suchych słoików. Zakręć i odstaw do góry dnem, aby słoiki dobrze się zawekowały. Po ostygnięciu można przechowywać w chłodnym miejscu.

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background