Fasolka w tureckim klimacie

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie fasolki szparagowej zielonej Poltino
  • 2 cebule
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu winnego
  • 150 ml gęstego jogurtu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Cebulę drobniutko posiekać.
  • Następnie wrzucić ją na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek.
  • Smażyć, aż zmięknie i zacznie się rumienić.
  • Dodać fasolkę i dusić całość pod przykryciem przez 2 minuty.
  • Następnie dodać ocet i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wymieszać.
  • Dusić przez kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu.
  • Całość zblendować.
  • Na talerz wyłożyć fasolkę, polać czosnkowym jogurtem i obficie posypać poszatkowanym koperkiem.  
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background