Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie fasolki szparagowej zielonej Poltino
- 2 cebule
- pęczek koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu winnego
- 150 ml gęstego jogurtu
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę drobniutko posiekać.
- Następnie wrzucić ją na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek.
- Smażyć, aż zmięknie i zacznie się rumienić.
- Dodać fasolkę i dusić całość pod przykryciem przez 2 minuty.
- Następnie dodać ocet i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszać.
- Dusić przez kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu.
- Całość zblendować.
- Na talerz wyłożyć fasolkę, polać czosnkowym jogurtem i obficie posypać poszatkowanym koperkiem.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0