Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 500 g upieczonych oraz utłuczonych ziemniaków
- 500 g upieczonej i zmiksowanej dyni Poltino
- 150 g mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki tartego sera
- 1 jajko
- 1 żółtko
- sól
- szczypta słodkiej papryki
- 1 szklanka dyni Poltino
- 1 łyżka tartego parmezanu
- 1 łyżka oleju
- 1 garść rukoli
- 2 łyżki śmietany 18 proc.
Sposób przygotowania:
- Ugotowaną i zmiksowaną dynię połączyć z ziemniakami.
- Dodać obie mąki, tarty ser, jajko, żółtko, sól i paprykę.
- Zagnieść ciasto i zrolować na grubość około 5 cm.
- Nożem odkrawać po kawałku, prawie jak kopytka.
- Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu, aż wypłyną.
- Wyłowić je łyżką cedzakową.
- Na oleju podsmażyć dynię.
- Podawać gnocchi oprószone parmezanem z rukolą, dynią i śmietaną.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0