Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
500 g upieczonych oraz utłuczonych ziemniaków
500 g upieczonej i zmiksowanej dyni Poltino
150 g mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki tartego sera
1 jajko
1 żółtko
sól
szczypta słodkiej papryki
1 szklanka dyni Poltino
1 łyżka tartego parmezanu
1 łyżka oleju
1 garść rukoli
2 łyżki śmietany 18 proc.
500 g upieczonej i zmiksowanej dyni Poltino
150 g mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki tartego sera
1 jajko
1 żółtko
sól
szczypta słodkiej papryki
1 szklanka dyni Poltino
1 łyżka tartego parmezanu
1 łyżka oleju
1 garść rukoli
2 łyżki śmietany 18 proc.
Sposób przygotowania:
Ugotowaną i zmiksowaną dynię połączyć z ziemniakami. Dodać obie mąki, tarty ser, jajko, żółtko, sól i paprykę. Zagnieść ciasto i zrolować na grubość około 5 cm.
.
Nożem odkrawać po kawałku, prawie jak kopytka. Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu, aż wypłyną. Wyłowić je łyżką cedzakową.
Na oleju podsmażyć dynię. Podawać gnocchi oprószone parmezanem z rukolą, dynią i śmietaną.
Smacznego :)
.
Nożem odkrawać po kawałku, prawie jak kopytka. Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu, aż wypłyną. Wyłowić je łyżką cedzakową.
Na oleju podsmażyć dynię. Podawać gnocchi oprószone parmezanem z rukolą, dynią i śmietaną.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0