Gnocchi dyniowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 500 g upieczonych oraz utłuczonych ziemniaków
  • 500 g upieczonej i zmiksowanej dyni Poltino
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki tartego sera
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • sól
  • szczypta słodkiej papryki
  • 1 szklanka dyni Poltino
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 garść rukoli
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.

Sposób przygotowania:

Ugotowaną i zmiksowaną dynię połączyć z ziemniakami. Dodać obie mąki, tarty ser, jajko, żółtko, sól i paprykę. Zagnieść ciasto i zrolować na grubość około 5 cm.

Nożem odkrawać po kawałku, prawie jak kopytka. Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu, aż wypłyną. Wyłowić je łyżką cedzakową. 

Na oleju podsmażyć dynię. Podawać gnocchi oprószone parmezanem z rukolą, dynią i śmietaną.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background