Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- Szczypta soli
- Tabliczka gorzkiej czekolady
- 4 łyżeczki pasty tahini
- Cynamon
- 10 ulubionych pianek
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżka wiśni Poltino na szklankę
Sposób przygotowania:
- Wiśnie rozmroź.
- W rondelku rozpuść tabliczkę gorzkiej czekolady, a następnie zalej ją dwoma szklankami mleka.
- Cały czas mieszając, podgrzewaj.
- Dodaj pastę tahini oraz syrop klonowy i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
- Przelej całość do szklanek i dodaj ulubione pianki.
- Wierzch posyp startą czekoladą i cynamonem.
- Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0