Gorąca czekolada na mleku z piankami i wiśniami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • Szczypta soli
  • Tabliczka gorzkiej czekolady
  • 4 łyżeczki pasty tahini
  • Cynamon
  • 10 ulubionych pianek
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka wiśni Poltino na szklankę

Sposób przygotowania:

  • Wiśnie rozmroź.
  • W rondelku rozpuść tabliczkę gorzkiej czekolady, a następnie zalej ją dwoma szklankami mleka.
  • Cały czas mieszając, podgrzewaj.
  • Dodaj pastę tahini oraz syrop klonowy i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
  • Przelej całość do szklanek i dodaj ulubione pianki.
  • Wierzch posyp startą czekoladą i cynamonem.
  • Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background