Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Spód:
Sos pomidorowy
- 2 szklanki mąki gryczanej
- 1 szklanka ciepłej wody
- 2 łyżki oliwy
- 5 dag świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
Sos pomidorowy
- 1 szklanka pieczarek Poltino
- 1 szklanka fasolki szparagowej zielonej Poltino
- 1 mała czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 gramów tartego parmezanu
- Kilka suszonych pomidorów
Sposób przygotowania:
Spód:
- Drożdże rozpuścić w połowie szklanki wody wraz z cukrem i dwoma łyżkami mąki.
- Odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut.
- Zaczyn drożdżowy wlać do reszty mąki i wlać oliwę oraz dosypać sól.
- Wyrobić ciasto.
- Ciasto przełożyć do miski, przykryć i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce.
- Gotowe ciasto rozwałkować na okrąg i na wierzch wyłożyć sos pomidorowy i posypać serem. Następnie położyć suszone pomidory, fasolkę, pieczarki oraz pokrojone w plasterki cebulę i czosnek.
- Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0