Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie dyni krojonej Poltino
- 1 duża pierś z indyka
- 2 łyżki poszatkowanej świeżej mięty
- 2 szklanki mleka kokosowego
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 1 cebula
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka kurkumy
- Pieprz kolorowy mielony
- 2 źdźbła suszonej trawy cytrynowej
- Sól
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Indyka umyć i pokroić w kosteczkę. Następnie delikatnie podsmażyć go na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu.
- Cebule pokroić w drobną kostkę.
- Wrzucić na rozgrzane w garnku 2 łyżki oleju i zeszklić. Następnie dodać dynie i podsmażyć całość przez około 3 minuty.
- Dodać podsmażonego indyka i całość zalać mlekiem kokosowym.
- Dodać żurawinę, miętę oraz curry i kurkumę.
- Wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem kolorowym do smaku.
- Dusić pod przykryciem przez około 25 – 30 minut, co jakiś czas mieszając.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0