Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie dyni krojonej Poltino
1 duża pierś z indyka
2 łyżki poszatkowanej świeżej mięty
2 szklanki mleka kokosowego
2 łyżki suszonej żurawiny
1 cebula
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
Pieprz kolorowy mielony
2 źdźbła suszonej trawy cytrynowej
Sól
Olej do smażenia
1 duża pierś z indyka
2 łyżki poszatkowanej świeżej mięty
2 szklanki mleka kokosowego
2 łyżki suszonej żurawiny
1 cebula
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
Pieprz kolorowy mielony
2 źdźbła suszonej trawy cytrynowej
Sól
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Indyka umyć i pokroić w kosteczkę. Następnie delikatnie podsmażyć go na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu.
Cebule pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane w garnku 2 łyżki oleju i zeszklić. Następnie dodać dynie i podsmażyć całość przez około 3 minuty. Dodać podsmażonego indyka i całość zalać mlekiem kokosowym. Dodać żurawinę, miętę oraz curry i kurkumę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem kolorowym do smaku.
Dusić pod przykryciem przez około 25 – 30 minut, co jakiś czas mieszając.
Smacznego :)
Cebule pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane w garnku 2 łyżki oleju i zeszklić. Następnie dodać dynie i podsmażyć całość przez około 3 minuty. Dodać podsmażonego indyka i całość zalać mlekiem kokosowym. Dodać żurawinę, miętę oraz curry i kurkumę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem kolorowym do smaku.
Dusić pod przykryciem przez około 25 – 30 minut, co jakiś czas mieszając.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0