Gulasz z dynii, mięty, indyka i żurawiny

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie dyni krojonej Poltino
  • 1 duża pierś z indyka
  • 2 łyżki poszatkowanej świeżej mięty
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • Pieprz kolorowy mielony
  • 2 źdźbła suszonej trawy cytrynowej
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Indyka umyć i pokroić w kosteczkę. Następnie delikatnie podsmażyć go na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu.
  • Cebule pokroić w drobną kostkę.
  • Wrzucić na rozgrzane w garnku 2 łyżki oleju i zeszklić. Następnie dodać dynie i podsmażyć całość przez około 3 minuty.
  • Dodać podsmażonego indyka i całość zalać mlekiem kokosowym.
  • Dodać żurawinę, miętę oraz curry i kurkumę.
  • Wymieszać.
  • Doprawić solą i pieprzem kolorowym do smaku.
  • Dusić pod przykryciem przez około 25 – 30 minut, co jakiś czas mieszając.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background