Gulasz z kurczakiem i marchewką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie marchewki Poltino
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju rzepakowego
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
Pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 łyżeczka suszonej kolendry
500 ml bulionu warzywnego
2 piersi z kurczaka
1 łyżka masła
Sól

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany na patelni olej i zeszklić. Całość przerzucić do garnka i dodać masło oraz marchewkę i drobno posiekane papryki. Smażyć po przykryciem około 6 minut, co jakiś czas mieszając. Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Następnie posolić, popieprzyć i wrzucić do garnka, wymieszać, dodać kolendrę oraz rozmaryn i gotować pod przykryciem kolejne 6 minut. Na koniec dodać bulion warzywny, wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background