Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka bobu Poltino
- 3 łyżki pasty tahini
- Sok z połowy cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki zimnej wody
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- Pół łyżeczki czarnego sezamu
Sposób przygotowania:
- Bób ugotować.
- Następnie wrzucić go do misy blendera i dodać pastę tahini, sok z cytryny, czarny sezam, ząbek czosnku, jogurt naturalny.
- Dodać sól i pieprz i zblendować na jednolitą konsystencję.
- Na koniec dolać wody i ponownie zblendować do momentu, aż powstanie nam delikatna i aksamitna pasta.
- Przed podaniem polać hummus z wierzchu oliwą z oliwek.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0