Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 6 wydmuszek
- Ugotowana pierś z kurczaka
- Garść ugotowanego groszku Poltino
- Garść ugotowanej marchewki Poltino
- Folia spożywcza
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 6 gramów żelatyny
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Kurczaka pokrój w naprawdę drobna kosteczkę.
- Na środku każdej wydmuszki, zrób dziurkę takiej wielkości, żeby przeszły przez nią warzywa i kurczak.
- Następnie porządnie je wyparz.
- Drugi otwór wydmuszki zaklej szczelnie taśma klejącą.
- Przez większy otwór powkładaj kurczaka i warzywa.
- Następnie każdą wydmuszkę zalej żelatyna rozpuszczoną w bulionie z sola i pieprzem.
- Owiń lekko folią spożywczą i wstaw na stojaku do lodówki.
- Pozostaw tam na 3 godziny.
- Po tym czasie obierz jajka ze skorupki i ustaw ładnie na talerzu.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0