Jaja z galarety z zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 6 wydmuszek
  • Ugotowana pierś z kurczaka
  • Garść ugotowanego groszku Poltino
  • Garść ugotowanej marchewki Poltino
  • Folia spożywcza
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 6 gramów żelatyny
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka pokrój w naprawdę drobna kosteczkę.
  • Na środku każdej wydmuszki, zrób dziurkę takiej wielkości, żeby przeszły przez nią warzywa i kurczak.
  • Następnie porządnie je wyparz.
  • Drugi otwór wydmuszki zaklej szczelnie taśma klejącą.
  • Przez większy otwór powkładaj kurczaka i warzywa.
  • Następnie każdą wydmuszkę zalej żelatyna rozpuszczoną w bulionie z sola i pieprzem.
  • Owiń lekko folią spożywczą i wstaw na stojaku do lodówki.
  • Pozostaw tam na 3 godziny.
  • Po tym czasie obierz jajka ze skorupki i ustaw ładnie na talerzu.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background