Nasze sprawdzone przepisy
Jajecznica na kanapki z pieczarkami
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 24
0
Składniki:
4 jajka
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
100 gramów boczku
Szczypta kurkumy
Szczypta mielonej wędzonej papryki
1 szklanka pieczarek Poltino
Sól
Pieprz
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
100 gramów boczku
Szczypta kurkumy
Szczypta mielonej wędzonej papryki
1 szklanka pieczarek Poltino
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki. Smażyć, aż ładnie się zrumienią. Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić boczek, gdy ładnie się zrumieni wbić jajka i rozkłócać szpatułką. W między czasie dodać mieloną wędzoną paprykę, kurkumę oraz pieprz i sól. Wymieszać i smażyć, aż jajecznica się zetnie. Gotową przełożyć na ulubiony chleb, a na wierzch wyłożyć podsmażone pieczarki.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0