Nasze sprawdzone przepisy
Jajecznica na kanapki z pieczarkami
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 416
0
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oleju
- 100 gramów boczku
- Szczypta kurkumy
- Szczypta mielonej wędzonej papryki
- 1 szklanka pieczarek Poltino
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki.
- Smażyć, aż ładnie się zrumienią.
- Boczek pokroić w drobną kosteczkę.
- Na patelni rozgrzać masło i wrzucić boczek, gdy ładnie się zrumieni wbić jajka i rozkłócać szpatułką.
- W między czasie dodać mieloną wędzoną paprykę, kurkumę oraz pieprz i sól.
- Wymieszać i smażyć, aż jajecznica się zetnie.
- Gotową przełożyć na ulubiony chleb, a na wierzch wyłożyć podsmażone pieczarki.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0