Jajecznica na kanapki z pieczarkami

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 100 gramów boczku
  • Szczypta kurkumy
  • Szczypta mielonej wędzonej papryki
  • 1 szklanka pieczarek Poltino
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki.
  • Smażyć, aż ładnie się zrumienią.
  • Boczek pokroić w drobną kosteczkę.
  • Na patelni rozgrzać masło i wrzucić boczek, gdy ładnie się zrumieni wbić jajka i rozkłócać szpatułką.
  • W między czasie dodać mieloną wędzoną paprykę, kurkumę oraz pieprz i sól.
  • Wymieszać i smażyć, aż jajecznica się zetnie.
  • Gotową przełożyć na ulubiony chleb, a na wierzch wyłożyć podsmażone pieczarki.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background