Jajecznica na kanapki z pieczarkami

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

4 jajka
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
100 gramów boczku
Szczypta kurkumy
Szczypta mielonej wędzonej papryki
1 szklanka pieczarek Poltino
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki. Smażyć, aż ładnie się zrumienią. Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić boczek, gdy ładnie się zrumieni wbić jajka i rozkłócać szpatułką. W między czasie dodać mieloną wędzoną paprykę, kurkumę oraz pieprz i sól. Wymieszać i smażyć, aż jajecznica się zetnie. Gotową przełożyć na ulubiony chleb, a na wierzch wyłożyć podsmażone pieczarki.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background