Jajka faszerowane pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 8 jajek
  • 1 opakowanie pieczarek Poltino
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól

Sposób przygotowania:

  • Pieczarki rozmroź i rozdrobnij w blenderze.
  • Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz, przekrój na połowę i pozbaw żółtek, które przełóż na razie do oddzielnej miseczki.
  • Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Następnie wrzuć ją na patelnię z roztopionym i rozgrzany masłem. Podsmaż na złoty kolor. Dodaj pieczarki i podsmaż wszystko razem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Odstaw na bok do ostudzenia.
  • Ogórka kiszonego pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ostudzonej masy pieczarkowej. Wymieszaj.
  • Żółtka rozdrobnij widelcem i dodaj majonez. Wymieszaj i przełóż masę do rękawa cukierniczego.
  • Masą pieczarkową wypełnij wgłębienia po żółtkach w połówkach jajek. Na wierzchu zrób rozetkę z masy żółtkowej.

Smacznego :)

 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background