Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 8 jajek
- 1 opakowanie pieczarek Poltino
- 1 duża cebula
- 2 łyżki masła
- 3 ogórki kiszone
- 3 łyżki majonezu
- Sól
Sposób przygotowania:
- Pieczarki rozmroź i rozdrobnij w blenderze.
- Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz, przekrój na połowę i pozbaw żółtek, które przełóż na razie do oddzielnej miseczki.
- Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Następnie wrzuć ją na patelnię z roztopionym i rozgrzany masłem. Podsmaż na złoty kolor. Dodaj pieczarki i podsmaż wszystko razem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Odstaw na bok do ostudzenia.
- Ogórka kiszonego pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ostudzonej masy pieczarkowej. Wymieszaj.
- Żółtka rozdrobnij widelcem i dodaj majonez. Wymieszaj i przełóż masę do rękawa cukierniczego.
- Masą pieczarkową wypełnij wgłębienia po żółtkach w połówkach jajek. Na wierzchu zrób rozetkę z masy żółtkowej.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0