Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 8 jajek
- 250 gramów pieczarek Poltino
- 1 cebula dymka
- 1 łyżka oleju
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 łyżka chrzanu
- Sól
- Pieprz
- Szczypiorek
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo.
- Obrać i przekroić na pół.
- Wyjąć żółtko i wrzucić do misy blendera.
- Dymkę pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w połączeniu z olejem.
- Dodać pieczarki i smażyć, aż ładnie się zarumienią.
- Zdjąć z ognia i ostudzić.
- Dodać do blednera.
- Wrzucić majonez i chrzan i zblendować na jednolitą masę.
- Doprawić sola i pieprzem do smaku.
- Tak przygotowaną masę wyłożyć na białka.
- Posypać szczypiorkiem dla dekoracji.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0