Jajka faszerowane z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 8 jajek
  • 250 gramów pieczarek Poltino
  • 1 cebula dymka
  • 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka chrzanu
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtko i wrzucić do misy blendera. Dymkę pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w połączeniu z olejem. Dodać pieczarki i smażyć, aż ładnie się zarumienią. Zdjąć z ognia i ostudzić. Dodać do blednera. Wrzucić majonez i chrzan i zblendować na jednolitą masę. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną masę wyłożyć na białka. Posypać szczypiorkiem dla dekoracji.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background