Jogurtowe ciasto z truskawkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 g truskawek Poltino
  • 150-180 g cukru pudru
  • 500 g naturalnego jogurtu
  • sok i skórka z ½ cytryny
  • ½ szklanki mleka lub kremówki
  • 3 łyżki  żelatyny
  • Pół kilo świeżych truskawek do dekoracji

Sposób przygotowania:

  • Truskawki przeznaczone do masy zblendować  razem z cukrem i jogurtem.
  • Dodać sok i skórkę z cytryny. Mleko lub śmietankę zagotować.
  • W płynie rozpuść żelatynę. Wystudzić i zmiksować z masą jogurtową.
  • Masę przelać do silikonowej dekoracyjnej formy.
  • Wstawić na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki.  
  • Deser wyjąć z formy na talerz. Udekorować truskawkami. 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background