Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 g truskawek Poltino
- 150-180 g cukru pudru
- 500 g naturalnego jogurtu
- sok i skórka z ½ cytryny
- ½ szklanki mleka lub kremówki
- 3 łyżki żelatyny
- Pół kilo świeżych truskawek do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Truskawki przeznaczone do masy zblendować razem z cukrem i jogurtem.
- Dodać sok i skórkę z cytryny. Mleko lub śmietankę zagotować.
- W płynie rozpuść żelatynę. Wystudzić i zmiksować z masą jogurtową.
- Masę przelać do silikonowej dekoracyjnej formy.
- Wstawić na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki.
- Deser wyjąć z formy na talerz. Udekorować truskawkami.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0