Kalafior smażony z curry

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie kalafiora Poltino
2 łyżki curry
1 łyżka przyprawy garam masala
sól
pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Kalafior rozmrozić. Następnie delikatnie odcisnąć z niego nadmiar wody papierowym ręcznikiem. Wszystkie różyczki przekroić na pół.
Do miski wlać olej oraz dodać curry i przyprawę garam masala. Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszać. Wrzucić przygotowane różyczki kalafiora i odstawić na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie, smażyć na złoty kolor różyczki na ówcześnie rozgrzanej patelni.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background