Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie kalafiora Poltino
2 łyżki curry
1 łyżka przyprawy garam masala
sól
pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki curry
1 łyżka przyprawy garam masala
sól
pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Kalafior rozmrozić. Następnie delikatnie odcisnąć z niego nadmiar wody papierowym ręcznikiem. Wszystkie różyczki przekroić na pół.
Do miski wlać olej oraz dodać curry i przyprawę garam masala. Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszać. Wrzucić przygotowane różyczki kalafiora i odstawić na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie, smażyć na złoty kolor różyczki na ówcześnie rozgrzanej patelni.
Smacznego
Do miski wlać olej oraz dodać curry i przyprawę garam masala. Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszać. Wrzucić przygotowane różyczki kalafiora i odstawić na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie, smażyć na złoty kolor różyczki na ówcześnie rozgrzanej patelni.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0