Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- 2 łyżki curry
- 1 łyżka przyprawy garam masala
- sól
- pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Kalafior rozmrozić.
- Następnie delikatnie odcisnąć z niego nadmiar wody papierowym ręcznikiem.
- Wszystkie różyczki przekroić na pół.
- Do miski wlać olej oraz dodać curry i przyprawę garam masala.
- Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszać.
- Wrzucić przygotowane różyczki kalafiora i odstawić na około 2 godziny do lodówki.
- Po tym czasie, smażyć na złoty kolor różyczki na ówcześnie rozgrzanej patelni.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0