Kalafior smażony z curry

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kalafiora Poltino
  • 2 łyżki curry
  • 1 łyżka przyprawy garam masala
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Kalafior rozmrozić.
  • Następnie delikatnie odcisnąć z niego nadmiar wody papierowym ręcznikiem.
  • Wszystkie różyczki przekroić na pół.
  • Do miski wlać olej oraz dodać curry i przyprawę garam masala.
  • Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszać.
  • Wrzucić przygotowane różyczki kalafiora i odstawić na około 2 godziny do lodówki.
  • Po tym czasie, smażyć na złoty kolor różyczki na ówcześnie rozgrzanej patelni.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background