Kalafior w cieście

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania kalafiora Poltino
  • 250 ml wody mineralnej
  • 250 ml mleka
  • 300 gramów mąki pszennej
  • 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 litr oleju

Sposób przygotowania:

Kalafior wyciągnąć z zamrażalnika i rozmrozić.

W misce wymieszać ze sobą wodę, mleko, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i mieloną wędzoną paprykę. Musi powstać dość gęste ciasto na naleśniki.

W garnku rozgrzać olej. Różyczki kalafiora obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor w oleju. Wykładać na ręcznik papierowy do ostygnięcia.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background