Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania kalafiora Poltino
- 250 ml wody mineralnej
- 250 ml mleka
- 300 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 litr oleju
Sposób przygotowania:
- Kalafior wyciągnąć z zamrażalnika i rozmrozić.
- W misce wymieszać ze sobą wodę, mleko, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i mieloną wędzoną paprykę.
- Musi powstać dość gęste ciasto na naleśniki.
- W garnku rozgrzać olej.
- Różyczki kalafiora obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor w oleju.
- Wykładać na ręcznik papierowy do ostygnięcia.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0