Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania kalafiora Poltino
- 250 ml wody mineralnej
- 250 ml mleka
- 300 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 litr oleju
Sposób przygotowania:
Kalafior wyciągnąć z zamrażalnika i rozmrozić.
W misce wymieszać ze sobą wodę, mleko, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i mieloną wędzoną paprykę. Musi powstać dość gęste ciasto na naleśniki.
W garnku rozgrzać olej. Różyczki kalafiora obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor w oleju. Wykładać na ręcznik papierowy do ostygnięcia.
Smacznego :)
W misce wymieszać ze sobą wodę, mleko, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i mieloną wędzoną paprykę. Musi powstać dość gęste ciasto na naleśniki.
W garnku rozgrzać olej. Różyczki kalafiora obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor w oleju. Wykładać na ręcznik papierowy do ostygnięcia.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0