Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- pół opakowania pieczarek Poltino
- pół szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 gałązek tymianku
- 200 gramów żółtego sera mozzarella
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Orzechy namoczyć przez noc w wodzie. Następnie odsączyć i odcisnąć z jej nadmiaru. Kalafior i pieczarki rozmrozić. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekany czosnek, po około 1 minucie dodać drobno posiekaną cebulę. Smażyć, aż cebula ładnie się zeszkli. Następnie wrzucić pieczarki, doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć razem przez 3 minuty. Po tym czasie dodać kalafior, przykryć pokrywką i dusić razem przez 3 minuty. Do naczynia żaroodpornego wrzucić zawartość patelni i dodać orzechy. Wymieszać, a wierzch sowicie obsypać startym serem mozzarella. Na wierzch ułożyć gałązki tymianku. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0