Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- pół opakowania pieczarek Poltino
- pół szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 gałązek tymianku
- 200 gramów żółtego sera mozzarella
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Orzechy namoczyć przez noc w wodzie.
- Następnie odsączyć i odcisnąć z jej nadmiaru.
- Kalafior i pieczarki rozmrozić.
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekany czosnek, po około 1 minucie dodać drobno posiekaną cebulę.
- Smażyć, aż cebula ładnie się zeszkli.
- Następnie wrzucić pieczarki, doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć razem przez 3 minuty.
- Po tym czasie dodać kalafior, przykryć pokrywką i dusić razem przez 3 minuty.
- Do naczynia żaroodpornego wrzucić zawartość patelni i dodać orzechy.
- Wymieszać, a wierzch sowicie obsypać startym serem mozzarella.
- Na wierzch ułożyć gałązki tymianku.
- Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0