Nasze sprawdzone przepisy
Kalafiorowa frittata z boczkiem
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 8
Poltino Przepisy kulinarne 38
0
Składniki:
2 opakowania kalafiora Poltino
6 jajek
300 gramów boczku wędzonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka tymianku
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju
6 jajek
300 gramów boczku wędzonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka tymianku
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Kalafior gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Smażymy, aż ładnie się zeszkli. Następnie dodajemy, pokrojony w drobną kostkę, boczek oraz czosnek. Smażymy, aż boczek się ładnie zrumieni. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Jajka rozkłócamy w misce wraz z solą, pieprzem, curry oraz tymiankiem. Kalafior mieszamy w misce z boczkiem i cebulą i wrzucamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą okrągłej formy. Całość zalewamy masą jajeczną. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 - 20 minut.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0