Nasze sprawdzone przepisy
Kalafiorowa frittata z boczkiem
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 8
Poltino Przepisy kulinarne 426
0
Składniki:
- 2 opakowania kalafiora Poltino
- 6 jajek
- 300 gramów boczku wędzonego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka tymianku
- Sól
- Pieprz
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
- Kalafior gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy.
- Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
- Smażymy, aż ładnie się zeszkli.
- Następnie dodajemy, pokrojony w drobną kostkę, boczek oraz czosnek.
- Smażymy, aż boczek się ładnie zrumieni.
- Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
- Jajka rozkłócamy w misce wraz z solą, pieprzem, curry oraz tymiankiem.
- Kalafior mieszamy w misce z boczkiem i cebulą i wrzucamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą okrągłej formy.
- Całość zalewamy masą jajeczną.
- Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 - 20 minut.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0