Kalafiorowa frittata z boczkiem

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 8
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

2 opakowania kalafiora Poltino
6 jajek
300 gramów boczku wędzonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka tymianku
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju
 

Sposób przygotowania:

Kalafior gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Smażymy, aż ładnie się zeszkli. Następnie dodajemy, pokrojony w drobną kostkę, boczek oraz czosnek. Smażymy, aż boczek się ładnie zrumieni. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Jajka rozkłócamy w misce wraz z solą, pieprzem, curry oraz tymiankiem. Kalafior mieszamy w misce z boczkiem i cebulą i wrzucamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą okrągłej formy. Całość zalewamy masą jajeczną. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 - 20 minut.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background