Kalafiorowa frittata z boczkiem

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 8
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania kalafiora Poltino
  • 6 jajek
  • 300 gramów boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  • Kalafior gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
  • Smażymy, aż ładnie się zeszkli.
  • Następnie dodajemy, pokrojony w drobną kostkę, boczek oraz czosnek.
  • Smażymy, aż boczek się ładnie zrumieni.
  • Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
  • Jajka rozkłócamy w misce wraz z solą, pieprzem, curry oraz tymiankiem.
  • Kalafior mieszamy w misce z boczkiem i cebulą i wrzucamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą okrągłej formy.
  • Całość zalewamy masą jajeczną.
  • Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 - 20 minut.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background