Karp w galaercie z marchewką

Szybki i łatwy w przygotowaniu Kurczak w sosie curry z brokułami. Zawsze smaczne i zdrowe przepisy.

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 karp
1 szklanka marchewki krojonej Poltino
1 mała cebula
2 łyżeczki żelatyny
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
kilka ziarenek pieprzu, sól
1 białko jajka
listki natki pietruszki
garść ugotowanego zielonego groszku Poltino

Sposób przygotowania:

Karpia należy oprawić i obrać z łusek. Filet pokroić w dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka godzin do lodówki. Rybi łeb, szkielet i płetwy umyć i zagotować w 1 l wody z marchewką, przypieczoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem w ziarnach. Posolić do smaku, gotować ok. 1 godziny. Wywar przecedźić, a następnie zagotować z rozbitym białkiem (dzięki temu będzie klarowny). Dodać zielony groszek i 2 łyżki żelatyny. Wymieszać. Karpia ułożyć na głębszym półmisku, zalać wywarem. Gdy galareta stężeje, udekorować natką pietruszki.

Smacznego 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background