Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie brukselki Poltino
2 ząbki czosnku
pół szklanki lekko pokrojonych orzechów włoskich
1 owoc granatu
400 gram kaszy gryczanej niepalonej
1 mała cebula
sok z 1 limonki
pieprz kolorowy
sól
pół szklanki wody
olej do smażenia
2 ząbki czosnku
pół szklanki lekko pokrojonych orzechów włoskich
1 owoc granatu
400 gram kaszy gryczanej niepalonej
1 mała cebula
sok z 1 limonki
pieprz kolorowy
sól
pół szklanki wody
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kaszę gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu producenta.
Cebule i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy je do momentu, aż ładnie nam się zeszklą. Dorzucamy brukselkę i wlewamy pół szklanki wody oraz sok z 1 limonki. Mieszamy i dusimy pod przykryciem przez około 3 minuty. Po tym czasie dorzucamy pestki z 1 owocu granatu oraz orzechy włoskie. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut. Na koniec dodajemy ugotowana kaszę gryczaną i mieszamy.
Smacznego :)
Cebule i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy je do momentu, aż ładnie nam się zeszklą. Dorzucamy brukselkę i wlewamy pół szklanki wody oraz sok z 1 limonki. Mieszamy i dusimy pod przykryciem przez około 3 minuty. Po tym czasie dorzucamy pestki z 1 owocu granatu oraz orzechy włoskie. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut. Na koniec dodajemy ugotowana kaszę gryczaną i mieszamy.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0