Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Półtorej szklanki kaszy jaglanej
- 300 gramów brukselki Poltino
- 3 łyżki sezamu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 150 gramów sera koziego
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Brukselkę rozmrozić i pokroić w półksiężyce.
- Następnie zgrillować na patelni lub grillu elektrycznym.
- Do ugotowanej kaszy dodać 1 łyżkę sosu sojowego oraz 1 łyżkę sezamu.
- Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
- Wyłożyć na talerz.
- Na wierzch kaszy ułożyć zgrillowaną brukselkę, rozdrobniony ser kozi i całość posypać 2 łyżkami sezamu i polać 1 łyżką sosu sojowego.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0