Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 g kaszy jaglanej
- 250 g sera białego
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki cukru
- 150 g truskawek Poltino
- 100 g jagód Poltino
- 1 łyżka pestek z dyni
Sposób przygotowania:
- Kaszę wypłukać i ugotować w wodzie na sypko.
- Biały ser rozgnieść widelcem i wymieszać z jogurtem.
- Truskawki zmiksować z cukrem.
- Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
- Na talerzach ułożyć porcje kaszy, przykryć warstwą masy serowej i polać sosem truskawkowym.
- Całość posypać borówkami i pestkami dyni.
Smacznego :?
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0