Kiełbaski zapiekane w kruchym cieście z zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie kruchego ciasta
6 frankfurterek
Pół szklanki zielonego groszku Poltino
Pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki ketchupu
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
1 jajko

Sposób przygotowania:

Frankfurterki pokroić na 3 równe wielkości kawałki.
W szklance wymieszać ze sobą majonez, ketchup i musztardę.
Z kruchego ciasta wykrawać paski i zlepiać je ze sobą tworząc coś na kształt pierścionka. Środek każdego wysmarować sosem z ketchupu, majonezu i musztardy. Wkładać frankfurterki i dodawać groszek oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Docisnąć pierścienie żeby skleiły się z nadzieniem. Tak przygotowane wyłożyć na blaszce i posmarować każdą rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background