Kiełbaski zapiekane w kruchym cieście z zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kruchego ciasta
  • 6 frankfurterek
  • Pół szklanki zielonego groszku Poltino
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

  • Frankfurterki pokroić na 3 równe wielkości kawałki.
  • W szklance wymieszać ze sobą majonez, ketchup i musztardę.
  • Z kruchego ciasta wykrawać paski i zlepiać je ze sobą tworząc coś na kształt pierścionka.
  • Środek każdego wysmarować sosem z ketchupu, majonezu i musztardy.
  • Wkładać frankfurterki i dodawać groszek oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
  • Docisnąć pierścienie żeby skleiły się z nadzieniem.
  • Tak przygotowane wyłożyć na blaszce i posmarować każdą rozkłóconym jajkiem.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background