Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie kruchego ciasta
6 frankfurterek
Pół szklanki zielonego groszku Poltino
Pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki ketchupu
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
1 jajko
Sposób przygotowania:
Frankfurterki pokroić na 3 równe wielkości kawałki.
W szklance wymieszać ze sobą majonez, ketchup i musztardę.
Z kruchego ciasta wykrawać paski i zlepiać je ze sobą tworząc coś na kształt pierścionka. Środek każdego wysmarować sosem z ketchupu, majonezu i musztardy. Wkładać frankfurterki i dodawać groszek oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Docisnąć pierścienie żeby skleiły się z nadzieniem. Tak przygotowane wyłożyć na blaszce i posmarować każdą rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Smacznego
W szklance wymieszać ze sobą majonez, ketchup i musztardę.
Z kruchego ciasta wykrawać paski i zlepiać je ze sobą tworząc coś na kształt pierścionka. Środek każdego wysmarować sosem z ketchupu, majonezu i musztardy. Wkładać frankfurterki i dodawać groszek oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Docisnąć pierścienie żeby skleiły się z nadzieniem. Tak przygotowane wyłożyć na blaszce i posmarować każdą rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0