Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kruchego ciasta
- 6 frankfurterek
- Pół szklanki zielonego groszku Poltino
- Pół pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
- Frankfurterki pokroić na 3 równe wielkości kawałki.
- W szklance wymieszać ze sobą majonez, ketchup i musztardę.
- Z kruchego ciasta wykrawać paski i zlepiać je ze sobą tworząc coś na kształt pierścionka.
- Środek każdego wysmarować sosem z ketchupu, majonezu i musztardy.
- Wkładać frankfurterki i dodawać groszek oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
- Docisnąć pierścienie żeby skleiły się z nadzieniem.
- Tak przygotowane wyłożyć na blaszce i posmarować każdą rozkłóconym jajkiem.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0