Kisiel truskawkowy z bitą śmietaną

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 400 gramów truskawek Poltino
  • 1 szklanka wody + 4 łyżki
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki maki ziemniaczanej
  • Bita śmietana

Sposób przygotowania:

  • Truskawki ugotuj w wodzie z dodatkiem cukru.
  • Mąkę rozmieszaj dokładnie w 4 łyżkach wody. Następnie dodaj do gotujących się truskawek.
  • Wymieszaj i gotuj jeszcze dwie minuty.
  • Gotowy kisiel przełóż do szklaneczek i ostudź. Następnie wyłóż na wierzch bitą śmietanę i dodaj dla dekoracji piernikową choinkę.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background