Knedle z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 opakowanie jagód Poltino
  • Sól
  • Cukier

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obierzcie i ugotujcie w lekko osolonej wodzie.
  • Następnie odcedźcie i przepuśćcie przez praskę do sera.
  • Dodajcie do nich mąkę oraz jajka i wyróbcie ciasto.
  • Gotowe ciasto podzielcie na porcje i z każdej z nich uformujcie na stolnicy wałek.
  • Odcinajcie z niego 4 cm kawałki.
  • Z każdego takiego kawałka uformujcie kulkę, spłaszczcie go dłonią i nałóżcie jagody.
  • Posypcie odrobiną cukru i zalepcie jagody w środku kulki.
  • Gotowe knedle wrzucajcie na osolony wrzątek i gotujcie, co jakiś czas mieszając, przez około 3 minuty od wypłynięcia knedli na wierzch.
  • Róbcie to partiami, żeby knedle miały miejsce w garnku.

Podawajcie je ze śmietaną i cukrem.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background