Kokosowe ciasteczka z malinami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Ciasto:
  • 1 jajko
  • 130 gramów solonego miękkiego masła
  • 250 gramów mąki pszennej
  • 80 gramów cukru pudru
  • 3 łyżeczki wiórków kokosowych
 

Dżem:

  • 1 opakowanie malin Poltino
  • 250 gramów cukru
  • Pół opakowania cukru żelującego

Sposób przygotowania:

Ciasto:
  • Masło zmiksować z cukrem na lekką i puszystą masę.
  • Następnie dodać jajko i ponownie miksować, stopniowo dodając mąkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi.
  • Musi powstać jednolite ciasto.
  • Gotowe ciastorozwałkować przez papier do pieczenia.
  • Następnie wykrawać kółka.
  • W połowie kółek dodatkowo wykrawać dodatkowe, mniejsze kółko w środku.
  • Pozostałe kółka również upiec, będą jako dodatkowe ciasteczka.
  • Tak przygotowane rozłożyć na blasze i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
  • Piec około 5 – 10 minut. Następnie wyciągnąć i ostudzić.

Dżem:
  • Maliny wrzucić do garnka i dodać odrobinę wody.
  • Zasypać zwykłym cukrem oraz cukrem żelującym.
  • Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
  • Cały czas mieszając, gotować jeszcze około 2 – 3 minuty. Odstawić do ostygnięcia.
  • Ciasteczka bez wykrojonych gwiazdek posmarować gotowym, ostudzonym dżemem i nałożyć na niego ciasteczko z kółkiem w środku.
  • Tak przygotowane zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia będą smakować idealne.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background