Kokosowy sernik na zimno z sosem jagodowym




 

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

300 gramów mascarpone
230 gramów cukru pudru
400 ml mleka kokosowego
250 gramów jogurtu greckiego
250 gramów białej czekolady
3 łyżki żelatyny
1 opakowanie malin Poltino
100 gramów cukru
 

Sposób przygotowania:

Do miski wrzucić ser mascarpone i dodać cukier puder. Całość ubić, a następnie dodać jogurt grecki i mleko kokosowe. Miksować, aż całość się ładnie połączy.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodawać do niej stopniowo przygotowaną masę serowo-kokosową. Miksować, aż ładnie się połączą. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach ciepłej wody, a następnie wymieszać w 60 ml gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia. Do tak przygotowanej misy, stopniowo dodawać 6 łyżek przygotowanej masy sernikowej cały czas mieszając. Gdy wszystko się połączy dodać do pozostałej masy serowej i wymieszać. Przygotowaną masę przelać do wysmarowanej tłuszczem formy i wstawić na noc do lodówki.
Do garnuszka wsypać 100 gramów cukru i dodać jagody. Cały czas mieszając, gotować do czasu, aż jagody zaczną się rozpadać. Zdjąć z okna, ostudzić i zblendować. Przed podaniem sernika, każdy kawałek polewać sosem jagodowym.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background