Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 300 gramów mascarpone
- 230 gramów cukru pudru
- 400 ml mleka kokosowego
- 250 gramów jogurtu greckiego
- 250 gramów białej czekolady
- 3 łyżki żelatyny
- 1 opakowanie malin Poltino
- 100 gramów cukru
Sposób przygotowania:
- Do miski wrzucić ser mascarpone i dodać cukier puder.
- Całość ubić, a następnie dodać jogurt grecki i mleko kokosowe.
- Miksować, aż całość się ładnie połączy.
- Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodawać do niej stopniowo przygotowaną masę serowo-kokosową.
- Miksować, aż ładnie się połączą.
- Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach ciepłej wody, a następnie wymieszać w 60 ml gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia.
- Do tak przygotowanej misy, stopniowo dodawać 6 łyżek przygotowanej masy sernikowej cały czas mieszając.
- Gdy wszystko się połączy dodać do pozostałej masy serowej i wymieszać.
- Przygotowaną masę przelać do wysmarowanej tłuszczem formy i wstawić na noc do lodówki.
- Do garnuszka wsypać 100 gramów cukru i dodać jagody.
- Cały czas mieszając, gotować do czasu, aż jagody zaczną się rozpadać.
- Zdjąć z okna, ostudzić i zblendować.
- Przed podaniem sernika, każdy kawałek polewać sosem jagodowym.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0