Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
2 opakowania mini marchewek Poltino
1 kg cukru
szklankę wywaru z gotowania marchwi
¼ szklanki soku z pomarańczy
pół łyżeczki kardamonu
1 kg cukru
szklankę wywaru z gotowania marchwi
¼ szklanki soku z pomarańczy
pół łyżeczki kardamonu
Sposób przygotowania:
Marchew mini od Poltino ugotować na pół miękko. Odcedzić i zachować wywar. Marchewki drobniej pokroić. Wywar zagotować z cukrem, sokiem pomarańczowym i przestudź go. Następnie zalać nim marchewki. Odstawić na noc. Następnego dnia wyjąć marchewki, a syrop zagotować, dodać kardamon, marchew i smażyć 5 minut. Ostudzić i znów przesmażyć 5 minut. Przełożyć do słoika i zawekować.
Smacznego
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0