Konfitura marchewkowo - pomarańczowa

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania mini marchewek Poltino
  • 1 kg cukru
  • szklankę wywaru z gotowania marchwi
  • ¼ szklanki soku z pomarańczy
  • pół łyżeczki kardamonu

Sposób przygotowania:

  • Marchew mini od Poltino ugotować na pół miękko.
  • Odcedzić i zachować wywar.
  • Marchewki drobniej pokroić.
  • Wywar zagotować z cukrem, sokiem pomarańczowym i przestudź go.
  • Następnie zalać nim marchewki.
  • Odstawić na noc.
  • Następnego dnia wyjąć marchewki, a syrop zagotować, dodać kardamon, marchew i smażyć 5 minut.
  • Ostudzić i znów przesmażyć 5 minut.
  • Przełożyć do słoika i zawekować.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background