Konfitura marchewkowo - pomarańczowa

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

2 opakowania mini marchewek Poltino
1 kg cukru
szklankę wywaru z gotowania marchwi
¼ szklanki soku z pomarańczy
pół łyżeczki kardamonu

Sposób przygotowania:

Marchew mini od Poltino ugotować na pół miękko. Odcedzić i zachować wywar. Marchewki drobniej pokroić. Wywar zagotować z cukrem, sokiem pomarańczowym i przestudź go. Następnie zalać nim marchewki. Odstawić na noc. Następnego dnia wyjąć marchewki, a syrop zagotować, dodać kardamon, marchew i smażyć 5 minut. Ostudzić i znów przesmażyć 5 minut. Przełożyć do słoika i zawekować.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background