Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania mini marchewek Poltino
- 1 kg cukru
- szklankę wywaru z gotowania marchwi
- ¼ szklanki soku z pomarańczy
- pół łyżeczki kardamonu
Sposób przygotowania:
- Marchew mini od Poltino ugotować na pół miękko.
- Odcedzić i zachować wywar.
- Marchewki drobniej pokroić.
- Wywar zagotować z cukrem, sokiem pomarańczowym i przestudź go.
- Następnie zalać nim marchewki.
- Odstawić na noc.
- Następnego dnia wyjąć marchewki, a syrop zagotować, dodać kardamon, marchew i smażyć 5 minut.
- Ostudzić i znów przesmażyć 5 minut.
- Przełożyć do słoika i zawekować.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0