Kotleciki z bobu i ciecierzycy

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 20
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie bobu Poltino
  • 1 puszka ciecierzycy w zalewie
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 250 gramów bułki tartej
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka curry
  • Sól i pieprz
  • 300 ml oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

  • Bób ugotować do miękkości, według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedzić i ostudzić.
  • Ciecierzycę odsączyć i wrzucić do misy blendera. Dodać ostudzony bób i całość zblendować.
  • Masę z blendera przełożyć do miski i dodać 1 jajko, mieloną wędzoną paprykę, drobno posiekaną natkę, curry i mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Całość wymieszać i wyrobić jednolitą masę.
  • Formować kuleczki, które namoczyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
  • Wrzucić na rozgrzany w rondelku olej i smażyć około 3 minut, aż będą ładnie rumiane. Wyciągnąć i odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background