Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 4 jajka
- 300 gramów mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 100 gramów bułki tartej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Kalafior i brokuły ugotować według instrukcji na opakowaniu.
- Następnie ostudzić, zblendować i odcisnąć z nadmiaru wody.
- Do masy dodać mąkę, 2 jajka oraz curry i mieloną słodką paprykę.
- Doprawić według własnego smaku solą i pieprzem.
- Całość zmiksować na jednolitą masę.
- Jeśli będzie za luźna dodać nieco więcej mąki.
- W misce rozkłócić 2 jajka, a do drugiej przesypać bułkę tartą.
- Formować kotleciki z masy.
- Następnie obtaczać je w jajku i bułce tartej.
- Smażyć na oleju, aż będą pięknie rumiane.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0