Kotlety marchewkowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie marchewki Poltino
  • 1 szklanka drobno startej cukinii
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki nasion słonecznika
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Sól i pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Marchewkę lekko podgotować wraz ze startą cukinią.
  • Następnie odsączyć z nadmiaru wody i lekko zblendować. Warto nie robić tego do powstania papki. 
  • Cebulę i czosnek drobniutko poszatkować i podsmażyć na 1 łyżce oleju.
  • Tak przygotowane wrzucić do marchewki z cukinią i wymieszać.
  • Do masy dodać 2 łyżki mąki kukurydzianej, jajko, nasiona słonecznika, drobno posiekaną natkę pietruszki, czarnuszkę oraz sól i pieprz do smaku.
  • Wymieszać.
  • Z powstałej masy tworzyć kotlety, które następnie obtaczamy w mące kukurydziane i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor z każdej ze stron.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background