Krakersy z pesto z buraków i serem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania purée z buraczków Poltino
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki startego sera bursztyn
  • Opakowanie okrągłych krakersów
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Czosnek obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki oliwy z oliwek.
  • Gdy lekko się podsmaży dodać buraczki i podsmażyć całość przez około 4 minuty, cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Przygotowane buraczki włożyć do misy blendera, dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, orzeszki piniowe i starty ser bursztyn.
  • Zblendować na jednolitą masę.
  • Gotowe pesto wykładać na krakersy i udekorować plasterkami sera bursztyn oraz orzeszkami pinii.
Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background