Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
2 opakowania puree z buraczków Poltino
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki orzeszków pinii
1 ząbek czosnku
3 łyżki startego sera bursztyn
Opakowanie okrągłych krakersów
Sól i pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki orzeszków pinii
1 ząbek czosnku
3 łyżki startego sera bursztyn
Opakowanie okrągłych krakersów
Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Czosnek obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy lekko się podsmaży dodać buraczki i podsmażyć całość przez około 4 minuty, cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
Przygotowane buraczki włożyć do misy blendera, dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, orzeszki piniowe i starty ser bursztyn. Zblendować na jednolitą masę.
Gotowe pesto wykładać na krakersy i udekorować plasterkami sera bursztyn oraz orzeszkami pinii.
Smacznego :)
Przygotowane buraczki włożyć do misy blendera, dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, orzeszki piniowe i starty ser bursztyn. Zblendować na jednolitą masę.
Gotowe pesto wykładać na krakersy i udekorować plasterkami sera bursztyn oraz orzeszkami pinii.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0