Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania purée z buraczków Poltino
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki orzeszków pinii
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki startego sera bursztyn
- Opakowanie okrągłych krakersów
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Czosnek obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki oliwy z oliwek.
- Gdy lekko się podsmaży dodać buraczki i podsmażyć całość przez około 4 minuty, cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
- Przygotowane buraczki włożyć do misy blendera, dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, orzeszki piniowe i starty ser bursztyn.
- Zblendować na jednolitą masę.
- Gotowe pesto wykładać na krakersy i udekorować plasterkami sera bursztyn oraz orzeszkami pinii.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0