Nasze sprawdzone przepisy
Krem pieczarkowo - gryczany
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 426
0
Składniki:
- 1 opakowanie pieczarek Poltino
- 200 gramów kaszy gryczanej
- 1 litr bulionu wołowego
- 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Kaszę gryczaną ugotować na miękko według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Następnie odlać i przestudzić.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
- Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
- Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pieczarki.
- Całość smażyć około 3 minut, co jakiś czas mieszając.
- Kaszę wrzucić do bulionu wraz z przesmażonymi pieczarkami.
- Dodać oregano oraz paprykę.
- Gotować, aż bulion zacznie bulgotać.
- Całość zblendować i doprawić do smaku sola i pieprzem według własnego smaku.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0