Krem pieczarkowo - gryczany

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie pieczarek Poltino
  • 200 gramów kaszy gryczanej
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Kaszę gryczaną ugotować na miękko według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Następnie odlać i przestudzić.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
  • Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
  • Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pieczarki.
  • Całość smażyć około 3 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Kaszę wrzucić do bulionu wraz z przesmażonymi pieczarkami.
  • Dodać oregano oraz paprykę.
  • Gotować, aż bulion zacznie bulgotać.
  • Całość zblendować i doprawić do smaku sola i pieprzem według własnego smaku.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background