Kremowa Zupa Kalafiorowa

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania kalafiora Poltino
  • 300 gramów ziemniaków
  • 1 seler
  • 2 pietruszki
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu kolorowego
  • sól
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 150 gramów boczku wędzonego
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki, pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Wrzucić wraz z kalafiorem do bulionu i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  • Następnie wszystko zblendować.
  • Gotować około 20 minut na małym ogniu, ówcześnie dodając mieloną paprykę oraz gałkę muszkatołową i pieprz kolorowy.
  • Boczek pokroić w drobną kostkę wraz z cebulą.
  • Następnie razem uprażyć na patelni.
  • Gdy zupa się zagotuje dodać boczek z cebulą i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background