Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania kalafiora Poltino
- 300 gramów ziemniaków
- 1 seler
- 2 pietruszki
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki słodkiej
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu kolorowego
- sól
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- 150 gramów boczku wędzonego
- 1 cebula
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki, pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
- Wrzucić wraz z kalafiorem do bulionu i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
- Następnie wszystko zblendować.
- Gotować około 20 minut na małym ogniu, ówcześnie dodając mieloną paprykę oraz gałkę muszkatołową i pieprz kolorowy.
- Boczek pokroić w drobną kostkę wraz z cebulą.
- Następnie razem uprażyć na patelni.
- Gdy zupa się zagotuje dodać boczek z cebulą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0