Kremowa zupa z pora, zielonego groszku i brokułów

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 gramów porów (tylko białe części)
  • 150 gramów ziemniaków
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 300 ml gęstej śmietany
  • pół opakowanie brokułów Poltino
  • pół opakowanie zielonego groszku Poltino
  • 30 gramów masła
  • sól
  • pieprz czarny
  • sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

  • Pory należy umyć i pokroić w cienkie plasterki.
  • Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  • Na patelni roztopić masło i wrzucić pory, dodać szczyptę soli i dusić na małym ogniu.
  • Gdy warzywa zmiękną dodać ziemniaki i dusić razem przez 5 minut.
  • Tak przygotowane wrzucić do gotującego się bulionu, dodać brokuły i zielony groszek.
  • Całość gotować około 25 minut.
  • Następnie zblendować i dodać śmietanę.
  • Zagotować i zdjąć z ognia.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background