Kremowa zupa z pora, zielonego groszku i brokułów

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

300 gramów porów (tylko białe części)
150 gramów ziemniaków
2 litry bulionu drobiowego
300 ml gęstej śmietany
pół opakowanie brokułów Poltino
pół opakowanie zielonego groszku Poltino
30 gramów masła
sól
pieprz czarny
sok s połowy cytryny

Sposób przygotowania:

Pory należy umyć i pokroić w cienkie plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić pory, dodać szczyptę soli i dusić na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną dodać ziemniaki i dusić razem przez 5 minut. Tak przygotowane wrzucić do gotującego się bulionu, dodać brokuły i zielony groszek. Całość gotować około 25 minut. Następnie zblendować i dodać śmietanę. Zagotować i zdjąć z ognia.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background