Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 300 gramów porów (tylko białe części)
- 150 gramów ziemniaków
- 2 litry bulionu drobiowego
- 300 ml gęstej śmietany
- pół opakowanie brokułów Poltino
- pół opakowanie zielonego groszku Poltino
- 30 gramów masła
- sól
- pieprz czarny
- sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:
- Pory należy umyć i pokroić w cienkie plasterki.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Na patelni roztopić masło i wrzucić pory, dodać szczyptę soli i dusić na małym ogniu.
- Gdy warzywa zmiękną dodać ziemniaki i dusić razem przez 5 minut.
- Tak przygotowane wrzucić do gotującego się bulionu, dodać brokuły i zielony groszek.
- Całość gotować około 25 minut.
- Następnie zblendować i dodać śmietanę.
- Zagotować i zdjąć z ognia.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0