Kremowy makaron z pieczarkami i łososiem

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 778 w 1 porcji kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie pieczarek Poltino
  • 400 gramów makaronu papardelle
  • 250 gramów łososia świeżego
  • 120 ml śmietany kremówki 36%
  • pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente według instrukcji producenta umieszczonej na opakowaniu. Łososia rozdrobnić widelcem. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić drobno posiekaną cebulę. Smażyć, aż ładnie się zeszkli. Następnie wrzucić pieczarki i dusić pod przykryciem około 8 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie, dodać do pieczarek śmietankę i wymieszać. Następnie wrzucić łososia i doprawić całość solą i pieprzem. Gotować około 3 minut. Następnie wrzucić ugotowany makaron i posiekany drobno szczypiorek. Wymieszać dokładnie i gotowe.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background