Nasze sprawdzone przepisy
Kremowy makaron z pieczarkami i łososiem
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 778 w 1 porcji kcal
Poltino Przepisy kulinarne 617
0
Składniki:
- 1 opakowanie pieczarek Poltino
- 400 gramów makaronu papardelle
- 250 gramów łososia świeżego
- 120 ml śmietany kremówki 36%
- pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- 1 cebula
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente według instrukcji producenta umieszczonej na opakowaniu.
- Łososia rozdrobnić widelcem.
- Na patelni rozgrzać masło i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
- Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
- Następnie wrzucić pieczarki i dusić pod przykryciem około 8 minut, co jakiś czas mieszając.
- Po tym czasie, dodać do pieczarek śmietankę i wymieszać.
- Następnie wrzucić łososia i doprawić całość solą i pieprzem.
- Gotować około 3 minut.
- Następnie wrzucić ugotowany makaron i posiekany drobno szczypiorek.
- Wymieszać dokładnie i gotowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0