Kremowy serniczek na zimno z sosem malinowym

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie malin Poltino
  • 900 gramów mielonego twarogu sernikowego
  • 200 gramów cukru
  • 250 gramów śmietany 36%
  • 200 gramów serka mascarpone
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 7 łyżeczek żelatyny w proszku
  • 70 ml gorącej wody
  • Sok z 2 pomarańczy
  • Pół pęczka mięty

Sposób przygotowania:

Do misy blendera wrzucić maliny i zalać je sokiem z pomarańczy. Dodać miętę i zostawić na 15 minut. Po tym czasie dokładnie zblendować całość.
Żelatynę rozpuścić w przygotowanej gorącej wodzie. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Śmietanę ubić na sztywną pianę. Na sam koniec ubijania powoli dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Na koniec dodać ser twarogowy oraz serek mascarpone. Całość wymieszać do połączenia się składników. Do ostudzonej dodajemy 3 łyżki masy serowej i mieszamy. Następnie dodajemy tak przygotowaną żelatynę do reszty masy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do silikonowej formy na babkę i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyciągamy sernik z formy i polewamy sosem malinowym. Sernik gotowy do podania.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background