Nasze sprawdzone przepisy
Kremowy serniczek na zimno z sosem malinowym
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Poltino Przepisy kulinarne 391
0
Składniki:
- 1 opakowanie malin Poltino
- 900 gramów mielonego twarogu sernikowego
- 200 gramów cukru
- 250 gramów śmietany 36%
- 200 gramów serka mascarpone
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 7 łyżeczek żelatyny w proszku
- 70 ml gorącej wody
- Sok z 2 pomarańczy
- Pół pęczka mięty
Sposób przygotowania:
- Do misy blendera wrzucić maliny i zalać je sokiem z pomarańczy.
- Dodać miętę i zostawić na 15 minut.
- Po tym czasie dokładnie zblendować całość.
- Żelatynę rozpuścić w przygotowanej gorącej wodzie.
- Dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia.
- Śmietanę ubić na sztywną pianę.
- Na sam koniec ubijania powoli dodawać cukier oraz cukier waniliowy.
- Na koniec dodać ser twarogowy oraz serek mascarpone.
- Całość wymieszać do połączenia się składników.
- Do ostudzonej dodajemy 3 łyżki masy serowej i mieszamy.
- Następnie dodajemy tak przygotowaną żelatynę do reszty masy i dokładnie mieszamy.
- Gotową masę przekładamy do silikonowej formy na babkę i wstawiamy do lodówki na noc.
- Rano wyciągamy sernik z formy i polewamy sosem malinowym.
- Sernik gotowy do podania.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0