Kremowy serniczek na zimno z sosem malinowym

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie malin Poltino
  • 900 gramów mielonego twarogu sernikowego
  • 200 gramów cukru
  • 250 gramów śmietany 36%
  • 200 gramów serka mascarpone
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 7 łyżeczek żelatyny w proszku
  • 70 ml gorącej wody
  • Sok z 2 pomarańczy
  • Pół pęczka mięty

Sposób przygotowania:

  • Do misy blendera wrzucić maliny i zalać je sokiem z pomarańczy.
  • Dodać miętę i zostawić na 15 minut.
  • Po tym czasie dokładnie zblendować całość.
  • Żelatynę rozpuścić w przygotowanej gorącej wodzie.
  • Dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia.
  • Śmietanę ubić na sztywną pianę.
  • Na sam koniec ubijania powoli dodawać cukier oraz cukier waniliowy.
  • Na koniec dodać ser twarogowy oraz serek mascarpone.
  • Całość wymieszać do połączenia się składników.
  • Do ostudzonej dodajemy 3 łyżki masy serowej i mieszamy.
  • Następnie dodajemy tak przygotowaną żelatynę do reszty masy i dokładnie mieszamy.
  • Gotową masę przekładamy do silikonowej formy na babkę i wstawiamy do lodówki na noc.
  • Rano wyciągamy sernik z formy i polewamy sosem malinowym.
  • Sernik gotowy do podania.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background