Kremowy sos pieczarkowy

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie pieczarek Poltino
  • 1/2 pęczka dymki
  • 2 łyżki kremowego sera
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 szklanka wywaru z warzyw
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, maggi

Sposób przygotowania:

  • Cebule od dymki posiekać, dodać pieczarki i przesmażyć razem w rondlu na maśle.
  • Wlać bulion, zagotować, dusić do miękkości pieczarek.
  • Połowę pieczarek wyłowić, resztę zblendować, dodać śmietankę i wymieszać.
  • Następnie wrzucić ser, mieszać aż się rozpuści.
  • Dodać z powrotem odłożone grzyby, sos doprawić do smaku.
  • Szczypior opłukać, osuszyć, posiekać i udekorować sos.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background