Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Ciasto:
- 4 jaja
- 4 szklanki mąki
- 3 szklanki mleka
- 3 szklanki wody
- 4 łyżki oleju
- łyżeczka soli
Nadzienie:
- 2 opakowania pieczarek krojonych Poltino
- 1 kg kapusty kiszonej
- 2 cebule
- 2 łyżeczki majeranku
- sól, pieprz
- 4 jaja
- bułka tarta do panierowania
- masło klarowane
- olej
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać ze sobą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Ciasto odstawić na 30-60 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie na patelni rozgrzać masło klarowane i smażyć cienkie naleśniki.
- Kiszoną kapustę ugotować, aż będzie miękka, odcedzić, ostudzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać.
- Obrane cebule pokroić w kostkę.
- Na dużej patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki i smażyć kilka minut, aż cała woda z pieczarek odparuje.
- Wtedy dodać kapustę i smażyć 15-20 minut, często mieszając.
- Doprawić solą, pieprzem, majerankiem wymieszać i ostudzić.
- Na naleśniki nakładać porcję farszu i zawijać je ciasno.
- Jaja rozkłócić ze szczyptą soli i pieprzu.
- Zwinięte naleśniki maczać w jajach, a następnie panierować w bułce tartej.
- Obsmażyć je na oleju na rumiano z każdej strony na wolnym ogniu.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0