Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Ciasto:
4 jaja
4 szklanki mąki
3 szklanki mleka
3 szklanki wody
4 łyżki oleju
łyżeczka soli
Nadzienie:
2 opakowania pieczarek krojonych Poltino
1 kg kapusty kiszonej
2 cebule
2 łyżeczki majeranku
sól, pieprz
4 jaja
bułka tarta do panierowania
masło klarowane
olej
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać ze sobą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto odstawić na 30-60 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie na patelni rozgrzać masło klarowane i smażyć cienkie naleśniki.
Kiszoną kapustę ugotować, aż będzie miękka, odcedzić, ostudzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać. Obrane cebule pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki i smażyć kilka minut, aż cała woda z pieczarek odparuje. Wtedy dodać kapustę i smażyć 15-20 minut, często mieszając. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem wymieszać i ostudzić.
Na naleśniki nakładać porcję farszu i zawijać je ciasno.. Jaja rozkłócić ze szczyptą soli i pieprzu. Zwinięte naleśniki maczać w jajach, a następnie panierować w bułce tartej. Obsmażyć je na oleju na rumiano z każdej strony na wolnym ogniu.
Smacznego
Kiszoną kapustę ugotować, aż będzie miękka, odcedzić, ostudzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać. Obrane cebule pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki i smażyć kilka minut, aż cała woda z pieczarek odparuje. Wtedy dodać kapustę i smażyć 15-20 minut, często mieszając. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem wymieszać i ostudzić.
Na naleśniki nakładać porcję farszu i zawijać je ciasno.. Jaja rozkłócić ze szczyptą soli i pieprzu. Zwinięte naleśniki maczać w jajach, a następnie panierować w bułce tartej. Obsmażyć je na oleju na rumiano z każdej strony na wolnym ogniu.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0