Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 opakowanie pieczarek Poltino
- 1 duża czerwona cebula
- Pół pęczka natki pietruszki
- Pół pęczka świeżej kolendry
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- 2 łyżki masła
- Sól
- Pieprz
- 2 łyżki oleju z pestek dyni
Sposób przygotowania:
- Pierś umyć i pokroić w paseczki.
- Następnie wrzucić do miski, dodać mieloną wędzoną paprykę oraz sól, pieprz i olej z pestek winogron.
- Całość dokładnie wymieszać i odstawić na około 20 minut.
- Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojoną w pióra cebulę.
- Zeszklić i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Wrzucić kurczaka i smażyć razem przez około 3 minuty.
- Następnie dodać pieczarki i smażyć razem przez kolejne 6 minut, co jakiś czas mieszając.
- Całość przełożyć do miski i posypać posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
- Wymieszać.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0