Kuskus z pieczarkami, brokułem i bazylią

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 gramów kaszy kuskus
  • 1 opakowanie brokułów Poltino
  • 200 gramów całych małych pieczarek
  • 12 listków bazylii
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżeczki sproszkowanego czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
  • Pieczarki oczyścić.
  • Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pieczarki.
  • Smażyć pod przykryciem, aż ładnie się zrumienią.
  • Dodać brokuły i smażyć kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Dodać kuskus, czosnek, tymianek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
  • Przygotowane danie wyłożyć na talerz i posypać wierzch listkami bazylii.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background