Kuskus z pieczarkami, brokułem i bazylią

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

250 gramów kaszy kuskus
1 opakowanie brokułów Poltino
200 gramów całych małych pieczarek
12 listków bazylii
2 łyżki masła
pół łyżeczki sproszkowanego czosnku
1 łyżeczka tymianku
sól
pieprz
 

Sposób przygotowania:

Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Pieczarki oczyścić. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pieczarki. Smażyć pod przykryciem, aż ładnie się zrumienią. Dodać brokuły i smażyć kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać kuskus, czosnek, tymianek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Przygotowane danie wyłożyć na talerz i posypać wierzch listkami bazylii.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background