Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 gramów kaszy kuskus
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 200 gramów całych małych pieczarek
- 12 listków bazylii
- 2 łyżki masła
- pół łyżeczki sproszkowanego czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
- Pieczarki oczyścić.
- Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pieczarki.
- Smażyć pod przykryciem, aż ładnie się zrumienią.
- Dodać brokuły i smażyć kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Dodać kuskus, czosnek, tymianek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
- Przygotowane danie wyłożyć na talerz i posypać wierzch listkami bazylii.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0